Kom je mee anderen helpen? Wij zoeken nog vrijwilligers!

Kom je helpen als vrijwilliger?

Kledingbank Groene Hart wordt gerund door een team van ongeveer 50 vrijwilligers, mensen met een sociaal hart die er met elkaar voor zorgen dat de werkzaamheden van Kledingbank Groene Hart soepel verlopen en dat de klanten goed worden geholpen.

Takenpakket
Het takenpakket van de vrijwilligers bestaat uit het sorteren van de kleding die dagelijks wordt binnengebracht, het ophangen van kleding in de winkel, logistieke- en administratieve taken en het helpen van klanten bij het uitzoeken van een kledingoutfit. Een aantal vrijwilligers heeft een coördinerende functie en zorgt er vooral voor dat het werk georganiseerd en gepland wordt. Het werk wordt momenteel op twee locaties uitgevoerd, een magazijn in gebouw De Jozef en een winkel aan de buitenzijde van winkelcentrum De Aarhof in Alphen aan den Rijn.

Werk dat past bij jouw mogelijkheden
Wij bieden je als vrijwilligers de ruimte om bij ons je eigen unieke talent in te zetten. Bij de samenstelling van het rooster wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen en mogelijkheden van elke vrijwilliger. Elke vrijwilliger is minimaal 2 dagdelen beschikbaar. Onze werktijden zijn van 10.00 – 12.30 uur en van 13.00 – 15.00 uur. Het vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend, want het team moet wel op elke vrijwilliger kunnen rekenen. Als vrijwilliger ontvang je geen vaste vergoeding. Kosten die je voor de stichting moet maken, krijg je natuurlijk wel vergoed.

Wat maakt het werk de moeite waard?
Als vrijwilliger kun je iets betekenen voor iemand anders. Je doet werkervaring op, het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling, je komt in aanraking met andere mensen én het is gezellig. Enkele keren per jaar komen we bij elkaar in een gezamenlijke bijeenkomst om te delen hoe het loopt en wat eventueel in de manier van werken verbeterd kan worden. Er worden ook cursussen voor de vrijwilligers georganiseerd, bijvoorbeeld een reanimatiecursus.

Meld je aan
Ondersteun jij onze doelstelling, kun jij goed omgaan met klanten en collega’s, kunnen we op je rekenen en ben jij 2 tot 4 dagdelen in de week beschikbaar? Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek via het contactformulier, telefoon of email.  Je kunt ook een keer tijdens de openingstijden binnenlopen.

info@kledingbank-groenehart.nl
06 3334 4757
Stuur een WhatsApp bericht

Voornaam(Vereist)