Stichting Kledingbank Groene Hart

Stichting Kledingbank Groene Hart (voorheen Kledingschuur Alphen aan den Rijn) is opgericht in 2018. De stichting heeft als doel ondersteuning te bieden, door middel van kledingpakketten, aan personen/gezinnen die (tijdelijk) onder de minima vallen of om wat voor reden dan ook (tijdelijk) minder te besteden hebben. Met dit initiatief verkleinen wij ook de kostenpost voor de maatschappij in de nabije toekomst door het hergebruik van kleding.
Het motto van de stichting is dat ieder mens er goed gekleed bij mag lopen.

Lokaal

Stichting Kledingbank Groene Hart is een lokale stichting die samenwerkt met de gemeenten Alphen aan den Rijn, lokale fondsen, het bedrijfsleven en particulieren. Voor de uitvoering zijn wij afhankelijk van subsidie- en sponsorgelden.

Organisatie

Stichting Kledingbank Groene Hart bestaat nu alleen uit vrijwilligers.
De vrijwilligers in het magazijn nemen de kleding in ontvangst. Andere vrijwilligers in de winkel helpen de consumenten bij de uitgifte. Dit alles onder de dagelijkse leiding van een coördinator.
De administratieve medewerker(s) zorgen voor de administratieve afhandeling en beoordeling van de aanvragen.

Alle werkzaamheden worden uitgevoerd onder de verantwoordelijkheid van het bestuur.
Huidige bestuurssamenstelling:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.            R. Brand
Secretaris           Dirk Jan Dijkstra
Penningmeester Aland Griffioen

Algemeen bestuursleden:
Ria Dijkstra

Beloningsbeleid

De bestuursleden en vrijwilligers ontvangen geen beloning of vergoeding voor het uitoefenen van hun werkzaamheden voor de stichting. Alleen noodzakelijk gemaakte kosten voor de stichting worden vergoed.